perjantai 10. elokuuta 2007

Ruusukvitteni...

Kiitoksia ehdotuksista, että aikaisemmin kyselemäni kasvi on ruusukvitteni. Olen katsellut tuosta pensaasta tietoja ja olen itsekkin melko varma, että kyseessä on sama kasvi. Pensaasta on käyty keskusteluja ja ne hämmentävät. Sanotaan pensaan tuottavan hedelmiä, joita voi syödä soseutettuna tai mehustettuna, toinen sanoo olevan myrkyllinen. Pensaasta kerrotaan, että se on kaksikotinen eli tarvittaisiin kaksi pensasta hedelmän tehdäkseen. Mutta toisella se tekee hedelmiä yksinkin. Toiset kertovat, että on hankala saada kasvamaan ja toiset, että kasvaa hyvin!?!
Omalla pihallamme viimekesänä oli vain yksi oksa, jonka juuressa kukka kaiken keskellä (ruusupensas ja muita kukkia villiintyneenä), nyt voidaan puhua jo pensaasta kaiken muun seassa. Mietityttääkin miten saisin tuon ympärillä olevan kasvillisuuden rauhottumaan. Kaivanko pensaan ylös ja istutan uudelleen vai miten. Työläältä tuntuu.
Laitan tähän mukaan kaksi linkkiä, joissa käyty keskustelua kyseisestä pensaasta.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000010&conference=4500000000000264&posting=22000000004571699


http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelu/keskustelu.asp?id=1286&temp=&index=150&vnro=&alaala=&frames=

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen syönyt ruusukvittenistä ja omenasta keitettyä tosi herkullista hilloa. Ja baltian maissa tuota kai käytetään aika paljon marmeladien, karkkien jne. valmistukseen, joten ei se ainakaan myrkyllinen ole. Raakana tosin ei tule syödä ja muistaakseni hedelmiä käsitellessä (siis kuoriessa jne.)kädet on hyvä suojata hansikkain.
Kaverin tosiaan saattaa tarvita hedelmiä tehdäkseen.

Matroskin kirjoitti...

Onnea uudelle blogille! Käsittelen omassani ompelemista, askrtelua jne. Käy vilkaisemassa jos huvittaa!