torstai 16. elokuuta 2007

Perennat ojennukseen ja omenat säilöön!



Olen katsellut tuota puutarhaa ja kauhistellut. Omenat mätänevät ja ovat matosia, mutta sosetta pitäisi tehdä. Perennoja pitäisi jakaa ja penkejä uusia. Tunnen itseni aivan avuttomaksi.

Olen kuitenkin tässä katsellut netistä ohjeita ja toivo alkaa hiljalleen elää, ehkäpä pärjään sittenkin eli olen tuossa alkanut asennoitumaan siihen, että toimiakkin voisi. Turun Sanomien nettisivuilta http://www.turunsanomat.fi/ajassa/?ts=1,3:1007:0:0,4:7:0:1:2007-08-16,104:7:479055,1:0:0:0:0:0: löysin ihan selkeän ohjeen päivänliljojen kohentamiseen ja myös http://www.taimitukku.fi/perennasuunnittelu/ -sivuilta löytyy ohjeita.

Viime syksynä Keskisuomalaisessa oli ohje omenasoseeseen, joka toimii matoisiinkin omenoihin: Omenat kuoritaan ja pilkotaan, tarkastaen huonot kohdat pois. Palaset laitetaan isoon uunivuokaan. Lisätään tilkka vettä ja ripotellaan päälle kanelia ja sokeria maun mukaan ja laitetaan uuniin (voidaan laittaa folio tai kansi astian päälle).Unohdetaan 200 asteen lämpöön ehkä tunniksi tai puoleksitoista. Otetaan vuoka uunista ja soseutetaan sauvasekoittimella. Lopuksi laitetaan kauhalla pakasterasioihin tai esimerkiksi floorarasioihin. Maistuu paahtoleivän ja voileipäkeksien päällä juuston kera tai ilman. Myös puuron lisänä on hyvää.

Ei kommentteja: